Kategória: Pilis

Szubjektív túraleírások a Pilisben tett túráimról sok-sok képpel, térképpel, az útvonalakon található érdekes látnivalók leírásaival.

Gyapjas aszat (Cirsium eriophorum) 2

2011.09.11. Kirándulás a Kevélyekre

Csillaghegyről a Kevélyekre kirándultunk. Túránk során küzdöttünk darazsakkal, felkerestünk egy elhagyott bányát, és megnéztünk több barlangot és kilátópontot is.

Fakó szőrgomba (Lactarius mairei) 0

2013.09.29. Pilisszentkereszti gombászás

Alan Alexander Milne amikor megírta Micimackó kalandjait, egyetlen szóval sem említette a gombákat. Rengeteg a méz, de sehol egy gomba! Van, akit ez felháborít. Nekik talán megnyugvást nyújt, ha megtudják: Micimackó igenis szokott gombászni! (Még ha nem is teljesen önszántából.)

Klastrompuszta 0

2012.03.17. Pilis, túra, gyilkosság

Felkerekedtünk, hogy jó sok szintkülönbséget letudva örüljünk a tavasznak. Többek közt felkerestük egy gyilkosság helyszínét, és megszemléltünk egy meredek feljáróval rendelkező “legénylakást” is.

Kilátás a Klastrom-szirtektől 0

2012.05.27. Sziklatornyok, kolostorrom és barlangok

Unokahúgomék meghívásának eleget téve ezúttal a Pilisben jártam. Habár az általuk tervezett útvonal nagy részét az elmúlt fél évben nagyjából bejártam, mégis akadtak olyan szakaszok, amik eddig kimaradtak. Ebben a leírásban az utóbbiakra igyekszem majd koncentrálni.

Előttünk a Monalovac 0

2012.11.17. Gombászás a Pilisben

Unokahúgomék rákapattak a gombákra. Ha együtt megyünk túrázni, és ráakadunk egyre, mindig hatalmas a lelkesedésük, izgatottan igyekeznek meghatározni, és némi ismeretet csepegtetni róla a fejembe. A mániájuk rám is átragadt.